Naujienų srautas

Pasaulyje2015.09.08 13:45

Lenkijos prezidentas: kai nėra bendradarbiavimo, prasideda šaltasis karas

15min.lt 2015.09.08 13:45

„Kai nėra bendradarbiavimo, prasideda šaltasis karas“, – kalbėdamas apie Rusijos veiksmus pareiškė Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis.

„Kai nėra bendradarbiavimo, prasideda šaltasis karas“, – kalbėdamas apie Rusijos veiksmus pareiškė Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis.

Kaip rašo Wyborcza.pl, pasak Lenkijos prezidento, „galima pamiršti svajones, kad Rusija modernės pagal Vakarų pavyzdį. Šiandien niekas nebekalba apie Rusijos modernizaciją, apie kurią kalbėjo buvęs šalies vadovas Dmitrijus Medvedevas“.

„Šiandien kalbama apie poreikį stiprinti Rusiją per jos įtakos zonų plėtrą, per spaudimą kaimynams arba net užgrobiant kai kurias kaimynines teritorijas, kaip nutiko Kryme“, – kalbėjo B. Komorowskis.

Kiekvienas, pasak Lenkijos prezidento, šiame Europos regione ima nerimauti, ar Rusijos metodai, panaudoti Kryme ir Ukrainoje, nebus panaudoti ir kitur – Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, gal net ir Lenkijoje. Vis dėlto B. Komorowskis nepamiršta – šias šalis gina NATO, nors tai ir nereiškia, kad netapsime „blogojo kaimyno interesų objektu“.

„Turime daugiau šansų išsaugoti savo nepriklausomybę. Tai užtikrina narystė Aljanse. Su sąlyga, kad ji paremta tuo, jog mes patys stipriname savo jėgas dalyvaudami NATO veikloje. Lenkijoje taip ir yra“, – pareiškė Lenkijos prezidentas B. Komorowskis.


LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi