Naujienų srautas

Lietuvoje2014.04.21 11:06

Sinoptikai: kol kas lepins šiluma

DELFI.lt, LRT.lt 2014.04.21 11:06

Pastarosiomis dienomis Lietuvą lepinantys šilti ir saulėti orai, deja, neužsibus.

Pastarosiomis dienomis Lietuvą lepinantys šilti ir saulėti orai, deja, neužsibus.

Kaip LRT televizijos laidai „Panorama“ teigė sinoptikė Ieva Nariūnaitė, vasarą pranašavusius orus šią savaitę pakeis šalnos, o termometro stulpeliai kils ne į tokias malonias aukštumas.

Tiesa, pirmosios savaitės dienos dar bus labai pavasariškos.

„Po saulėtų ir vasariškai šiltų švenčių orai pradės vėsti. Antradienį temperatūra dar mažai keisis. Naktį atvės iki 6–11 laipsnių, dieną termometro stulpeliai vėl kils iki 18–23 šilumos. Kai kur, didžiausia tikimybė – kad pietrytiniuose rajonuose, trumpai palis, galima perkūnija“, – kalbėjo I. Nariūnaitė.

Trečiadieniui žadami sausi orai, vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Naktį temperatūra turėtų siekti 4–9 laipsnius šilumos, dieną – 15–20. O jau antrojoje savaitės pusėje teks prisiminti ne tolius mielus orus.

„Per kitas dvi paras iš šiaurės vakarų stiprės šaltame ore susiformavęs anticiklonas. Lietaus nežadama, bet orai atvės. Naktimis išaugs šalnų pavojus, ypač Šiaurės, Rytų rajonuose. Ketvirtadienio dieną tesušils iki 10–15, penktadienio – iki 12–17 laipsnių“, – tęsė I. Nariūnaitė.

Silpnos šalnos, pasak jos, galimos ir ateinantį savaitgalį, o temperatūra šeštadienį ir sekmadienį turėtų laikytis panaši į buvusią ankstesnėmis dienomis.

Na, o naktį iš sekmadienio į pirmadienį lietaus nenumatoma, laikysis šilta temperatūra: nuo 6 iki 11 laipsnių šilumos. Dieną termometro stulpeliai kils iki 18–23 laipsnių aukščiau nulio.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi