Naujienų srautas

Pasaulyje2014.04.23 14:01

B. Obama išvyko su vizitu į Aziją

ELTA 2014.04.23 14:01

JAV prezidentas Barackas Obama išvyko su vizitu į Aziją, kurio tikslas – užtikrinti sąjungininkes dėl JAV įsipareigojimo regione, praneša BBC.

JAV prezidentas Barackas Obama išvyko su vizitu į Aziją, kurio tikslas – užtikrinti sąjungininkes dėl JAV įsipareigojimo regione, praneša BBC.

JAV vadovas lankysis Japonijoje, Pietų Korėjoje, Malaizijoje ir Filipinuose.

Baltųjų rūmų pranešime teigiama, kad kelionės metu dėmesys bus skiriamas glaudesniems ekonominiams ryšiams, tačiau, tikėtina, jog pokalbiuose dominuos saugumas regione, įskaitant stiprėjančią Kinijos poziciją.

Ši kelionė yra galimybė sustiprinti JAV Azijai pareikštą svarbą ir atnaujinti santykius su valstybėmis vadovų lygiu, BBC sakė buvęs JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas PJ Crowly.

„Daug tradicinių sąjungininkių (...) taip pat vertina JAV buvimą regione siekiant atsverti Kinijos galią“, – sakė PJ Crowly.

B. Obamos kelionė balandžio 23–29 dienomis prasideda praėjus beveik septyniems mėnesiams po to, kai jis atšaukė vizitą regione dėl sustabdyto vyriausybės darbo.

Numatyta, kad JAV prezidentas dalyvaus privačiuose pietuose su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe, taip pat dvišaliuose susitikimuose su Pietų Korėjos, Malaizijos ir Filipinų lyderiais.

Tikimasi, kad B. Obama akcentuos poreikį sustiprinti JAV ryšius su kiekviena Azijos valstybe pagerinant jų bendravimą, ypač Pietų Korėjos ir Japonijos santykius. Seulas ir Tokijas konfliktuoja dėl ginčytinos priklausomybės salų ir istorinių klausimų, susijusių su Japonijos karo istorija.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi