Kavos nauda sveikatai: nuo žvalumo iki riebalų tirpdymo

2017-11-30 18:40 - lrt.lt

Normal 0 19 false false false LT X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: Table Normal ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; text-autospace:ideograph-other; font-size:12.0pt; font-family: Times New Roman ,serif; mso-bidi-font-family: Lucida Sans ; mso-font-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;} Kava yra gėrimas, paruošiamas iš skrudintų kavos pupelių, kurios gaunamos iš kavamedžio uogų. Dvi pagrindinės kavos pupelių rūšys yra arabika ir robusta. Kavos skonis priklauso tiek nuo šalies, kurioje surenkamos kavos pupelės, tiek nuo kavos plantacijų aukščio virš jūros lygio. Pavyzdžiui, braziliškai kavai paprastai labiau būdingas šokolado ir prieskonių aromatas, o etiopiška kava yra stipresnė ir pasižymi saldžių uogų aromatu, rašoma maistui ir mitybai skirtoje interneto svetainėje bbc.goodfood.com... [visa naujiena]

← Sumažėjo Vilkyškių pieninės ketvirčio pelnai
Baltieji rūmai ketina pakeisti JAV diplomatijos vadovą? →

Įvykiai Lietuvoje