Prof. R. Laužikas atskleidė, kokias atsargas žiemai ruošdavo mūsų protėviai

2023-09-11 14:25 - lrytas.lt

Įpratome uogas šaldyti, o agurkus raugti, tačiau, pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo, prof. Rimvydo Laužiko, nemažą dalį senųjų maisto konservavimo technologijų išstūmė šaldytuvas ir šaldiklis. Praeities žmones neabejotinai stebintų galimybė kada tik nori (nepriklausomai nuo metų laiko) konservuoti šalčiu ir naudotis šiuolaikinėmis technologijomis: liofilizavimu ar vakuumavimu, tačiau ir senovėje būta išradingų bei taupių konservavimo būdų... [visa naujiena]

← Alkoholio įpiešęs kaunietis šonaslydžiu sužavėjo žiūrovus, bet ne pareigūnus: kaip reikiant prisidirbo
Žuvų įveisimui Aplinkos ministerija papildomai skyrė 100 tūkst. eurų →

Įvykiai Lietuvoje