Ekologiškas maistas: idealus pasirinkimas žmogui ir gamtai

2023-09-18 05:00 - lrytas.lt

Nuo maisto produktų gausos lūžtančios parduotuvių lentynos vilioja pirkėjus spalvingomis pakuotėmis ir skambiais šūkiais. Galbūt ekologinis ženklinimas tėra dar vienas rinkodarinis būdas išsiskirti ir taip pritraukti vartotojus? Vis tik ekologinę gamybą sertifikuojančios ir kontroliuojančios viešosios įstaigos „Ekoagros“ direktorė Virginija Lukšienė teigia, kad kelias ekologiško maisto link – ilgas ir sudėtingas, apimantis visą grandinę nuo lauko iki stalo, o procesas – griežtai reglamentuojamas ir prižiūrimas. Tad pasirinkę ekologišką produktą, būsite tikri, kad valgote maistą be cheminių trąšų, pesticidų likučių, hormonų, sintetinių priedų, antibiotikų, o tai ne tik palanku mūsų sveikatai, bet ir visai supančiai aplinkai. Daugiau detalių apie ekologiško maisto gamybą, kontrolę ir vertę pokalbyje su „Ekoagros“ vadove V.Lukšiene... [visa naujiena]

← Taivanas prie savo krantų užfiksavo rekordinį Kinijos karo lėktuvų skaičių – 103
Paryčiais Vilniuje taksistas privertė girtą nepilnametę tenkinti su juo aistrą →

Įvykiai Lietuvoje