Etnologė: duona ant švenčių stalo – būdas ir atsiprašyti, ir prikviesti derlingumą

2017-12-15 18:20 - lrt.lt

Duona lietuviams visais laikais buvo ne tik vienu svarbiausių kulinarinių gaminių, bet ir nepakeičiama jų pasaulėžiūros dalis. Jos svarba itin išryškėdavo šventiniu laikotarpiu, per kurį senovės lietuviai duoną laikydavo garbingiausioje stalo vietoje. Su ja sieta ir daugybė ritualų bei būrimų. Nors šiandien juos esame šiek tiek primiršę, artėjantis kalėdinis laikotarpis, anot etnologės Nijolės Marcinkevičienės, yra puiki proga prikelti tradicijas naujam gyvenimui... [visa naujiena]

← Lietuvos slaugytojų „eksporto“ verslas pinigų reikalavo net iš vėžiu sergančio žmogaus
Tyrimas: Australijoje seksualinę prievartą patyrė dešimtys tūkstančių vaikų →

Įvykiai Lietuvoje