Pelenų dieną – mėsa ant stalo

2018-01-18 15:03 - diena.lt

Gavėnios metas tikintiesiems – svarbus susikaupimo laikas, paženklintas atgaila, meile artimajam ir malda. Būtent šiuo metu yra susilaikoma nuo mėsiškų patiekalų. Pagal Lietuvos vyskupų konferencijos instrukcijas dėl atgailos ir pasninko dienų, visais metų penktadieniais, o ypač per gavėnią, prisimenant Jėzaus Kristaus kančią, katalikai turėtų susilaikyti nuo mėsiškų valgių. Šiemet pirmasis gavėnios penktadienis sutaps su Vasario 16-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiu... [visa naujiena]

← Etikos sargai pabarė V. Pranckietį už nuslėptą sandorį su „Agrokoncernu“
Prie VDU jungiamo LEU turto likimas – kol kas neaiškus →

Įvykiai Lietuvoje