Airijoje aptiktos senovinės mielės, naudotos virti pirmajam lagerio stiliaus alui

2022-12-07 10:14 - lrytas.lt

Pirmasis Europoje gaminamas alus buvo elis ir stautas – o ne šiandien itin populiaraus lagerio tipo alus. Eliui fermentuoti naudojamos mielės Saccharomyces cerevisiae, kurios vis dar naudojamos šiuolaikinių elių bei stautų gamyboje, o taip pat duonos kepime. Tačiau kai Europos alaus gamintojams teko pereiti nuo alaus gamybos šiltuoju metų laiku prie gamybos vėsesniais orais, jų gaminamame aluje atsitiktinai pasikeitė mielių rūšys – atsirado tokios, kurios geba funkcionuoti ir vėsesnėse temperatūrose... [visa naujiena]

← Latvių premjeras: palaikome rusų žurnalistus tremtyje, bet jie turi laikytis mūsų įstatymų
Svarbų pranešimą paskelbęs Visvaldas Matijošaitis atsidūrė pas Kauno medikus →

Įvykiai Lietuvoje