Tapti garsaus restorano virėju nėra lengva – laukia ilgas kelias nuo juodžiausių darbų virtuvėje iki savarankiškos gurmaniškų patiekalų gamybos

2023-01-20 13:28 - lrytas.lt

Kviečiame užsukti į Vilniuje įsikūrusio viešbučio Hilton Garden Inn Vilnius virtuvę. Čia virtuvės šefas iš Latvijos Aleksandrs Košanskis moko tris vaikinus. Jie visi virėjo profesiją įgijo profesinio mokymo centre „Žirmūnai“, tačiau mokėsi neįprastai – didesnę dalį dienos patirties sėmėsi viešbučio restorano virtuvėje. Toks mokymosi būdas, kai iš karto ir dirbama, ir mokomasi, vadinamas pameistryste. Nemaža dalis šalies profesinių mokyklų jau pasirinko šį mokymosi būdą ir siūlo jį savo mokiniams... [visa naujiena]

← Prancūzija rengiasi trečdaliu padidinti išlaidas gynybai
Miesto 700-ajam jubiliejui skirto penktojo Vilniaus šviesų festivalio programoje – futurizmo dvasia →

Įvykiai Lietuvoje